FAQ kysymykset ja vastaukset

Alle olemme keränneet vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin seuraavista aiheista:

1. Sähköiseen järjestelmään kirjautuminen, tunnukset ja salasanat
2. Maksut ja maksaminen
3. Vakuutukset
4. Kilpailujärjestelmä ja säännöt
5. Stipendit


En löydä alta vastausta kysymykseeni, kuka voi auttaa?
Jos esität kysymyksesi FDO:n Facebook-sivulla tai kommenttipalstalla, mahdollisimman moni pääsee hyötymään kysymykseesi annetusta vastauksesta! Lisäämme kiperiä kysymyksiä myös tänne FAQ-listaan. Nettisivujen kommenttipalstalle voi myös lähettää mieltä askarruttavia kysymyksiä, ja puheenjohtajan tavoitat sähköpostitse osoitteesta president(at)fdo.fi. Myös järjestösihteerillemme Raijalle voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla: toimisto(at)fdo.fi.

 

1. Sähköiseen järjestelmään kirjautuminen, tunnukset ja salasanat

Rekisteröidyin järjestelmän käyttäjäksi viime vuonna, ovatko tunnukseni ja salasani edelleen voimassa?
Kyllä ovat! Kun kirjaudut järjestelmään Omalle sivullesi, tarkistathan, että yhteystietosi ovat edelleen ajan tasalla. Tunnuksesi on sama kuin jäsennumerosi, ja se ei muutu, vaikka joskus pitäisitkin "välivuoden" jolloin et ole jäsenenä. Salasanaa voit itse muuttaa Omalla sivullasi.

Rekisteröidyin järjestelmän käyttäjäksi viime vuonna, mutta olen unohtanut tunnukseni ja salasanani! Mitä teen?
Voit tilata tunnuksesi ja salasanasi sähköpostiisi klikkaamalla etusivulla "Kirjaudu", ja valitsemalla ponnahdusikkunasta "Unohditko salasanasi?" Tunnus ja salasana lähetetään sinulle sähköpostitse, kun syötät kenttään saman sähköpostiosoitteen, jonka olet ilmoittanut rekisteröityessäsi.

Tilasin unohtuneen tunnuksen ja salasanan sähköpostiini, mutta viestiä ei kuulu. Mikä avuksi?
Tilasithan tunnuksen ja salasanan varmasti siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut rekisteröityessäsi? Kirjoitithan sähköpostiosoitteen varmasti oikein? 

Jos olet syöttänyt oikean osoitteen ja oikein, on mahdollista, että viesti on ohjautunut sähköpostisi roskapostilaatikkoon. Jos viesti on roskapostilaatikossa, merkitse se ei-roskapostiksi, jotta jatkossa FDO:n lähettämät viestit eivät ohjaudu roskapostilaatikkoon. Esimerkiksi Gmailissa tämä tapahtuu klikkaamalla "Ei roskaposti" avatun viestin yläpuolella.

Jos et löydä viestiä roskapostinkaan puolelta, ota yhteyttä toimistoomme: toimisto(at)fdo.fi. 

 

2. Maksut ja maksaminen

Voinko maksaa jäsenmaksun ja kilpailujen osallistumismaksut tilisiirrolla?
Kaikki jäsen- ja osallistumismaksut maksetaan sähköisen järjestelmän kautta verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla. Voidaksesi maksaa maksuja sinun on oltava rekisteröitynyt järjestelmään - katso ohjeet sivulta Jäseninfo --> Liittyminen ja jäsenmaksujen maksaminen.

Olenhan edelleen FDO:n jäsen kun maksoin jäsenmaksuni 10 kuukautta sitten?
Jäsenmaksu on 20 euroa/ kalenterivuosi. Jäseneksi liitytään maksamalla jäsenmaksu. Kun olet FDO:n sivuilla kirjautuneena omilla tunnuksillasi, voit valita Omalla sivulla haluamasi vuoden jäsenmaksun, ja maksaa sen verkkopankkitunnuksillasi. Omalla sivullasi pääset myös tarkistamaan, mitä maksuja sinulla on maksettuna.

Kuinka monta osallistumismaksua minun pitää maksaa?
Osallistumismaksu on kilpailukohtainen. Maksat yhden osallistumismaksun jokaista kilpailua kohden, johon otat osaa.

Voinko osallistua yhdellä osallistumismaksulla samoissa kisoissa useampaan sarjaan?
Yhdellä osallistumismaksulla voi osallistua useampaan sarjaan samoissa kisoissa.

Pitääkö koreografin maksaa jäsenmaksu?
Jos ryhmän koreografi toimii ryhmänjohtajana (pakollinen ryhmäsarjojen sähköisessä ilmoittautumisessa ilmoitettava tieto), on hänellä oltava jäsenmaksu maksettuna. Ryhmänjohtajaksi voi nimetä vain sellaisen henkilön, joka on yhdistyksen jäsen.

Mistä voin varmistaa onko esimerkiksi tanssikouluni maksanut maksuni?
Jokaisen kilpailuihin osallistuvan on oltava rekisteröitynyt käyttäjäksi FDO:n nettisivuilla. Kun rekisteröidyt, sinulle lähetetään sähköpostitse tunnus ja väliaikainen salasana järjestelmään. Kun kirjaudut tunnuksillasi sisään, näet Omalla sivullasi, mitä maksuja sinulla on maksettuna. Kaikki jäsen- ja osallistumismaksut maksetaan Oman sivun kautta.

 

3. Vakuutukset

Olenko FDO:n jäsenenä automaattisesti vakuutettu?
Valitettavasti et. FDO tarjoaa jäsenilleen urheiluvakuutusta, joka kattaa kilpailuissa tai harjoittelussa tapahtuvat tapaturmat sekä Suomessa että ulkomailla. Vakuutus on toteutettu yhdessä vakuutusyhtiö Pohjolan kanssa. Vakuutuksesta lisää sivulla Jäseninfo --> Urheiluvakuutus.

Olenko IDO-kisoissa vakuutettu edustaessani Suomea?
Kansainvälisten kilpailujen järjestäjät eivät vakuuta kilpailijoita. FDO:n ja Pohjolan tarjoama A- ja B-vakuutus kattavat myös ulkomaiset kilpailut. IDOn kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvilla tanssijoilla on oltava voimassaoleva vakuutus, joka kattaa ulkomailla tapahtuvan kilpaurheilun. Mikäli vakuutus on muu kuin FDO:n tarjoama urheiluvakuutus, on sen voimassaolo ja kattavuus todistettava kirjallisesti FDO:lle ennen kilpailuun lähtöä.

Voiko FDO:n urheiluvakuutuksen ottaa kuka vain?
FDO:n ja Pohjolan tarjoama edullinen urheiluvakuutus on ainoastaan FDO:n jäsenille eli kuluvana kalenterivuonna jäsenmaksun maksaneille.

Kauanko FDO:n urheiluvakuutus on voimassa?
Urheiluvakuutus on voimassa sen kalenterivuoden, jona se on maksettu. Vakuutus tulee voimaan 24 h kuluessa vakuutuksen ottamisesta ja maksamisesta.

 

4. Kilpailujärjestelmä ja säännöt

Missä kilpailusarjoissa täytyy käydä karsinnan kautta päästäkseen SM-kisaan?
Karsintoja järjestetään ainoastaan junioreiden ja aikuisten ikäryhmissä. Lasten arvokilpailu on Lasten IKM, jonka kaikkiin sarjoihin voi ilmoittautua suoraan.

Tässä luettelo kaikista vuonna 2015 ”karsittavista” sarjoista, muissa sarjoissa voit ilmoittautua vapaasti suoraan arvokilpailuihin:

Hip hop soolo juniorit tytöt
Hip hop soolo naiset
Hip hop duo juniorit
Hip hop duo aikuiset
Hip hop pienryhmä juniorit
Hip hop pienryhmä aikuiset
Katutanssi showcase
Performing Arts soolo juniorit tytöt
Performing Arts soolo naiset
Performing Arts pienryhmä juniorit
Performing Arts pienryhmä aikuiset

Kuinka monta kilpailijaa saa SM-osallistumisoikeuden kussakin SM-karsinnassa?
Vuonna 2015 SM-kilpailuun edustuspaikan saavat karsintakilpailujen kunkin sarjan kahdeksan parasta. Karsintakilpailuissa ei käydä finaaleja, eli kilpailun tarkoitus on ainoastaan selvittää kahdeksan parhaan joukko.

Pienryhmäni kaikki tanssijat eivät pääse paikalle SM-karsintaan – saako ryhmä osallistua karsintaan vajaalla miehityksellä, ja SM-kisaan täydennetyllä kokoonpanolla, jos saavat SM-osallistumisoikeuden?
Vähintään 50 % kokoonpanosta (duot, ryhmät) on pysyttävä samana karsinnan ja SM-kisan välillä. Kaikista karsinnan ja SM-kilpailun välillä tapahtuvista kokoonpanon muutoksista on ilmoitettava ensi tilassa FDO:lle, toimisto(at)fdo.fi.

Saammeko tehdä koreografiaan muutoksia karsinnan jälkeen? Saako vaatteet muuttaa?
Koreografiaa saa muokata, musiikkia saa muokata, vaatteita saa muokata. Teoksen on kuitenkin oltava tunnistettavasti sama karsinnassa ja SM-kilpailussa.

Ryhmäni ansaitsi SM-edustusoikeuden ensimmäisessä karsintakisassa. Saammeko osallistua myös toiseen karsintaan?
Kilpailija (yksilö, duo tai ryhmä) saa osallistua molempiin karsintoihin, vaikka ansaitsisi SM-osallistumisoikeuden jo ensimmäisessä kilpailussa. Jos kilpailija sijoittuu 8 parhaan joukkoon molemmissa karsinnoissa, annetaan SM-osallistumisoikeus jälkimmäisessä karsintakilpailussa parhaalle karsintarajan taakse jääneelle kilpailijalle.

Ryhmämme ansaitsi karsinnassa osallistumisoikeuden SM-kisoihin. Täytyykö meidän vielä maksaa osallistumismaksuja? Miten ilmoittaudumme SM-kilpailuun?
Onnittelut SM-kisapaikasta! Jokaisen SM-kisaan osallistuvan tanssijan on maksettava osallistumismaksu. Maksaminen tapahtuu samaan tapaan kuin karsintojenkin osallistumismaksun maksaminen, eli Oman sivun kautta FDO:n nettisivuilla. Ilmoittautumisenne tuon karsintasarjan osalta tekevät FDO:n pisteidenlaskijat puolestanne, kunhan osallistumismaksunne on suoritettu. Jos ryhmän tanssijat ottavat lisäksi osaa "avoimiin" sarjoihin, eli sellaisiin, joissa ei ole käyty karsintakilpailua, on näihin sarjoihin ilmoittauduttava itse.

Miten kilpailijoiden tanssijärjestys määräytyy SM-karsinnoissa, SM-kilpailuissa ja Lasten IKM-kilpailuissa?
Kaikissa kilpailuissa tanssitaan ensimmäinen kierros arvotussa järjestyksessä. Seuraavat kierrokset tanssitaan aina käänteisessä järjestyksessä suhteessa edeltävään kierrokseen.

Kerätäänkö kilpailuissa ranking-pisteitä?
Kilpailuissa ei jaeta ranking- tai vastaavia pisteitä.

Olen 10-vuotias, eli kuulun lasten ikäryhmään. Saanko osallistua niihin kilpailusarjoihin, joiden ikäryhmäksi on merkitty ”avoin”? 
Kyllä saat. Näitä sarjoja ovat lockingin, poppingin, housen ja hiphopin 1 vs 1 battlet sekä hiphopin 2 vs 2 battle, katutanssi showcase sekä performing arts production.

Olen 10-vuotias, eli kuulun lasten ikäryhmään. Voinko osallistua ikäiseni parin kanssa lasten hiphop duoon lasten IKM-kilpailussa ja 12-vuotiaan ystäväni kanssa junioreiden hiphop duoon SM-karsinnassa?
Et voi. Kilpailuvuoden aikana voit osallistua kilpailusarjaan vain yhdessä ikäryhmässä – eli sinun tapauksessa sinun on valittava, haluatko osallistua hoppiduoon lasten, vai junnujen sarjassa. Duoissa parin vanhempi tanssija määrittää ikäryhmän. Aikuisten- ja junioreiden ikäryhmissä voi toinen duon tanssijoista olla kaksi vuotta ikärajoja nuorempi. Tässä tapauksessa parin keskinäinen ikäero ei saa ylittää kolmea vuotta. Suosittelemme lukemaan ikärajoituksia koskevat säännöt kilpailusäännöistä läpi ennen kisakokoonpanojen muodostamista! Sääntöjen vastaiset kokoonpanot eivät pääse kilpailuihin mukaan.

Osallistun lasten IKM-kisoissa lasten hiphop duoon parini kanssa. Voinko osallistua Streetin SM-kisoissa junioreiden pienryhmään?
Voit kilpailla samana kilpailuvuonna lasten hip hop duossa ja junioreiden hip hop pienryhmässä. Hip hop pienryhmä juniorit on vuonna 2015 karsittava sarja, eli voidakseen tanssin SM-kisoissa, on ryhmäsi ensin ansaittava osallistumisoikeus SM-karsinnassa. Jos sijoitutte jommassakummassa karsinnassa finaaliin, pääsette SM-kisaan! Voit olla osa juniori-ikäryhmässä kisaavaa pienryhmää seuraavin ehdoin: Pienryhmissä ja muodostelmissa korkeintaan 50 % tanssijoista voi olla ikäryhmäsäännöksiä nuorempia. Lisäksi nämä nuoremmat tanssijat saavat olla korkeintaan kaksi (2) vuotta ikäryhmäsäännöksiä nuorempia. Kaikkien muiden tanssijoiden täytyy olla iältään kyseisen sarjan säännösten mukaiset. Suosittelemme lukemaan ikärajoituksia koskevat säännöt kilpailusäännöistä läpi ennen kisakokoonpanojen muodostamista! Sääntöjen vastaiset kokoonpanot eivät pääse kilpailuihin mukaan.

 

5. Stipendit

Olen saanut FDO:n myöntämän stipendin. Kauanko stipendini on voimassa?
Stipendit ovat voimassa myöntämisvuotta seuraavan kalenterivuoden loppuun. 

Minkälainen käyttökohde on hyväksyttävä?
Stipendin voi käyttää mihin tahansa, mikä kehittää tai tukee stipendinsaajan tanssijuutta ja kehitystä. Kilpailumatkojen kulut (osallistumismaksut, matkat, majoitus), tanssikurssien kulut (osallistumismaksut, matkat, majoitus) ja välttämättömät harjoitusvarusteet ovat esimerkkejä hyväksyttävistä käyttökohteista. Kohde hyväksytetään FDO:lla ja maksetaan alkuperäisiä kuitteja vastaan tilille. Ota käyttökohteen hyväksyntää varten yhteys FDO:n toimistoon (toimisto(at)fdo.fi

Ryhmämme sai stipendin. Miten raha jaetaan ja kuka sitä saa käyttää?
Ryhmälle annettu stipendi kuuluu niille ryhmän tanssijoille, jotka olivat kilpailevassa kokoonpanossa stipendin myöntämisen perusteena olleessa arvokilpailussa. Stipendisumma jaetaan tasan tanssijoiden kesken.