MM- ja EM-kilpailut

International Dance Organization (IDO) järjestää edustamissaan lajeissa vuosittain MM-, EM- ja Cup-kilpailuja. Kattavat tiedot IDOn alaisista kilpailuista löydät IDOn nettisivuilta:  www.ido-dance.com

IDOn alaisiin kilpailuihin voivat Suomesta osallistua FDO:n jäsenet. Edustuspaikat jaetaan kansallisen arvokilpailumenestyksen perusteella. Yhdistyksen hallitus voi harkinnanvaraisesti myöntää edustusoikeuden myös tanssijalle, parille tai ryhmälle, joka ei ole kilpaillut samana vuonna kotimaisissa arvokilpailuissa.

Tämä edustusoikeus on teoskohtainen. Teosta on oikeus muuttaa jonkin verran, mutta se on tunnistettava samaksi, kuin millä osallistuit kevään kisoihin Suomessa. Jos kevään kilpailuissa esitetty teoksesi on jo nähty kv-kilpailuissa, siirtyy osallistumisoikeus seuraavaksi parhaiten menestyneelle teokselle kotimaan mestaruuskilpailuissa. Jos maakohtaiset paikat eivät täyty, voit hakea edustuspaikkaa uudella teoksella videon avulla. Video toimitetaan hakemuksen yhteydessä FDO:n toimistolle.

IDOn kilpailuihin ilmoittaudutaan FDO:n kautta. Tarkistathan ajoissa kunkin kilpailun ilmoittautumisen eräpäivän!  FDO:lle tehtävät ilmoittautumiset tehdään hyvissä ajoin ennen IDOn asettamaa eräpäivää. Vapaita edustuspaikkoja kannattaa tiedustella FDO:sta mahdollisimman ajoissa, ja aina ehdottomasti viimeistään 1 kuukausi ennen kilpailua, jolloin IDO sulkee kilpailuun ilmoittautumisen.

IDO kilpailut kevät 2018 rev1 21.3. EM SHOW ILMOITTAUTUMISJÄRJESTYKSESSÄ

IDO kilpailut loppuvuosi 2018

Jokaisella kansainvälisessä kilpailussa Suomea edustavalla on oltava voimassaoleva vakuutus, joka kattaa ulkomailla tapahtuvan harjoitus- ja kilpailutoiminnan.

Valmentajien ja kilpailijoiden omalla vastuulla on aina pysyä ajan tasalla omien lajiensa voimassa olevista säännöistä. Kansainvälisiin kilpailuihin lähtijöiden on itse tarkistettava IDOn säännöistä, että suoritus on kansainvälisten sääntöjen mukainen. Kansainväliset kilpailusäännöt löydät osoitteesta:  www.ido-dance.com -> Rules -> Competition rules -> Dance Sport Rules and Regulations

PÄIVITETTY ARVOKISAPROSESSI 5.9.2018:

FDO ry:n hallitus piti viime viikonloppuna suunnitteluviikonlopun ja tuliaisina on paljon tarkennuksia ja joitain uudistuksia, joista infoamme niin nettisivun uutispalstalla kuin jäsenkirjeissä vähitellen tässä lähiviikkoina. Ensimmäisenä vuorossa on päivitetty arvokisahakuprosessi.


Joka vuoden alussa julkaisemme ja listaamme alkavan vuoden IDO:n arvokisat sekä niihin viimeiset FDO:lle ilmoittautumispäivämäärät. Voit lunastaa edustuspaikan ja asettua jonoon tässä ensimmäisessä vaiheessa vain SM/IKM-kilpailussa ilmoittamaasi lajiin (esim show, jazz tai nyky). Sarjat, joihin jää vapaita paikkoja, uutisoidaan mahdollisimman pian tuon viimeisen päivämäärän jälkeen ja annetaan kaikille kyseisen päälajin FDO:n kisoihin osallistuneille mahdollisuus toiseen avoimeen hakuun, joka kestää yleensä noin viikon. Tämä koskee lähinnä Performing Arts -lajeja, jotka ovat IDO:ssa jaettuna show-, jazz- ja nykysarjoihin.
 
Esimerkki: olet tehnyt Performing Arts IKM ja SM -kilpailuun naisten nykysoolon. Arvokisaan voit ilmoittautua tuohon nykylajiin ensimmäiseen viimeiseen FDO:lle ilmoittautumispäivämäärään mennessä. Jos sen jälkeen uutisoimme, että jazz naiset soolo -sarjassa on tilaa, tulee siitä toinen ja avoin haku, jolloin voit hakea ilmoitettuun päivämäärään mennessä jazzteoksella.