Street dance

Hip hop

Hip hop sisältää erilaisia tanssityylejä ja on yhdistelmä mm. afrikkalaista tanssia, afro-amerikkalaista tanssia, breakdancea, reggaeta, lockingia, poppingia, street-dancea, capoeiraa, housea, electric boogieta, hypeä, new-jack-swingiä ja jammingia. Rytmin vaihdokset ovat keskeinen osa hiphopia. Akrobaattiset liikkeet ovat sallittuja.

Breakdance

Breakdancelle tyypillisiä liikkeitä ovat esim. toprock, uprock, footwork (sixstep, threestep, babyswipe jne.), freeze (babyfreeze, rocksteady/chairfreeze, hollowback, scorpion, west coast freeze), powermoves (flare, windmills, headspins, 99's, turtle, cricket, swipes jne.). Kaikenlainen akrobatia tulee sulauttaa yllä mainittuihin liikkeisiin.

Electric boogie / Popping

Electric boogielle tyypillistä on terävät sähköiset liikkeet, jotka vaihtuvat liukuen (waves, isolations, robot, pantomine elements, popping, locking, animation, electric shock, walking, puppet, ticking jne.) Suorituksessa arvostetaan illuusioiden synnyttämistä ja yllätyksellisyyttä

House

House on fuusiotanssi, jossa yhdistellään askeleita eri tanssityyleistä, kuten jazz, salsa, steppi, break, capoeira ja afro. Tässä nopeatempoisessa tanssissa on paljon nopeaa jalkatyöskentelyä, mutta tärkeintä on musiikin rytmin tuominen kehoon eli jacking. House on syntynyt saman nimisen musiikkityylin kanssa 80-luvun lopussa Chicagon warehouse-juhlissa, josta musiikkityylin nimikin on peräisin, mutta kehittynyt nykyiseen muotoonsa New Yorkin klubeilla eri kulttuurien vaikutuksessa.

Locking

Funk-tyylinen tanssi, jossa käytetään nopeita lineaarisia käsiliikkeitä (”points”) yhdistettynä näyttävään jalkatyöskentelyyn. On olennaista lukita liikkeet päätekohtiinsa. Tyypillisiä liikkeitä ovat: alphas, skeeter rabbit, which a ways, stop and go’s, scooby doo’s, locking hand shake, scoobot, scoobot hop high kick, guitar, running split, layout jne. Tanssin tulee toteuttaa neljää peruselementtiä: kehon ja lihasten hallinta, ”characterization” eli esittäjän tulee tulla animoiduksi, tanssiminen kaikkiin musiikin ääniin ja elementteihin sekä ”style and grace” eli tyylikkäästi tanssiminen.