Latino Show

Latino Show

Latino show yhdistää erilaisia showtanssitekniikoita ja -elementtejä Latinalaisessa Amerikassa syntyneisiin tanssilajeihin ja niistä kehittyneisiin tämän päivän tyyleihin.  Latino show -esitys voi olla rakennettu joko yhden tanssilajin ja -rytmin varaan tai siinä voi yhdistää useampaa tanssilajia tai -rytmiä tai useampaa musiikkikappaletta. Musiikki voi olla tyyliltään mitä tahansa  latinopohjaista musiikkia; joko autenttista latinalaismusiikkia tai tämän päivän populaarimusiikkia.

Eri latinalaistanssityylit käyttävät samantyyppistä liikemateriaalia, askelikkoja ja rytmiikkaa. Esimerkiksi kilpatanssissa käytetyt vakioidut askelikot kuten cucaracha, botafogo ja volta ovat yleisesti käytössä lähes kaikissa latinalaistanssityyleissä. Myös kaikissa parin kanssa tanssittavissa tyyleissä käytetään samankaltaista liike- ja kuviomateriaalia.  Latino show -kilpailuissa on rikkautta, että kukin tanssityyli toteuttaa näitä oman karakteerinsa mukaisesti eikä kilpailussa ole tarkoitus arvottaa toista karakteristista tyyliä paremmaksi kuin toista.

 Hyvä latino show -esitys sisältää:
•          laadukasta tanssia
•          toimivan koreografian
•          vaihtelevan liikemateriaalin, tilan ja kuvioiden käytön
•          huolella valitut ja miksatut musiikit
•          perustellut puku- ja rekvisiittavalinnat sekä selkeän tarinan tai liikkeellisen "punaisen langan"

Latino show -kilpailuesitysten arvioinnissa otetaan huomioon esityksen kokonaisvaikutelma ja koreografia, tanssin laatu, suorituksen ajatus ja persoonallisuus. Tanssin teeman, musiikin, koreografian, asujen ja rekvisiitan tulee olla sopusoinnussa keskenään.  Esityksessä voidaan käyttää akrobaattisia liikkeitä, nostoja ja muita teatraalisia elementtejä, sekä pientä rekvisiittaa.  Asut voivat olla tyyliltään esimerkiksi afrikkalaishenkisiä, karibialaisia, karnevaalityylisiä tai muita vastaavia esityksen luonteeseen sopivia.

Latino show on kilpailumuoto, joka soveltuu erinomaisesti erilaisia latinotansseja harrastaneille tanssijoille: salsaajille, seuratanssijoille, kilpatanssijoille, bailatinon tai muun yksintanssilajin harrastajille. Lajissa pääsee hyödyntämään osaamistaan ja saa samalla uudenlaista esiintymis- ja kilpailukokemusta. Latino show tuo vaihtelua ja monipuolisuutta harjoitteluun sekä opettaa ryhmätyöskentelyä. Laji avaa myös parittomille tanssijoille mahdollisuuden kilpailla, sillä pienryhmä voi muodostua vaikka pelkästään naisista.

Latino Show tuo autenttiset latinaistanssit tähän päivään monimuotoisina – traditioita kunnioittaen, kohti uutta kurkottaen.